A Vidett Reha Solutoins weboldal is mint a legtöbb online oldal sütiket használ annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. Az elfogadom gombra kattintva  Ön ezt elfogadja.

Mit jelent a gyógyászati segédeszköz kifejezés?

A NEAK hivatalos közlése szerint "A gyógyászati segédeszközök (GYSE) a gyógyító eljárás során és a rehabilitációban is fontos szerepet töltenek be, a gyógyulási folyamatban a beteg életminőségének javítását szolgálják. Gyógyászati segédeszköznek azt az átmeneti vagy végleges egészségkárosodással, fogyatékossággal élő ember személyes használatába adott orvostechnikai-, vagy ápolási technikai eszközt tekintjük, amely használata során nem igényli egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személy folyamatos jelenlétét."

http://www.neak.gov.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_magyarorszagon/gyogyszer_segedeszkoz_gyogyfuro_tamogatas/gyogyaszati_segedeszkozok

 

Hol tudok tájékozódni a TB támogatott gyógyászati segédeszközökről?

A www.sejk.oep.hu internetes oldalon kategóriák szerint csoportosítva megtalálható az összes vényre felírható gyógyászati segédeszköz neve, finanszírozásuk adatai (térítési díjak), használati útmutatóik.

http://sejk.oep.hu/

 

Mit jelent a közgyógy jogcímen rendelhetőség kifejezés a http://sejk.oep.hu/ honlapon?

Közgyógyellátási igazolvánnyal rendelkező betegeknek számos esetben nem kell térítési díjat fizetniük a gyógyászati segédeszközökért. Ha a http://sejk.oep.hu oldalon a termék finanszírozási adatainál a "Közgyógy jogcímen rendelhető" sor "Igen" választ tartalmaz, abban az esetben a betegnek nem kell térítési díjat fizetnie.

 

Érinti-e a közgyógyellátásra kapott gyógyszerkeretet a gyógyászati segédeszközök kiváltása?

Nem, a gyógyszerkeretet semmilyen módon nem érinti a gyógyászati segédeszközök kiváltása.

 

Ki jogosult közgyógyellátásra?

Többféle szempont alapján kerül elbírálásra, előzetesen érdemes érdeklődni a háziorvosnál, a kormányablaknál, vagy a szociális irodán.

"Közgyógyellátás három jogcímen állapítható meg: 1) alanyi, 2) normatív, 3) méltányossági (a méltányossági jogosultságot a települési önkormányzat állapítja meg helyi rendelete alapján). A járási hivatal alanyi és normatív jogcímen közgyógyellátásra való jogosultságot állapít meg.

Az alanyi jogcímen biztosított közgyógyellátás jövedelmi helyzettől és a havi rendszeres gyógyító ellátás költségétől független.

A normatív jogcímen megállapított közgyógyellátás jövedelmi helyzettől és a havi rendszeres gyógyító ellátás költségétől függő ellátás."

http://www.kormanyhivatal.hu/hu/bekes/jarasi-hivatalok/jarasi-hivatalokban-intezheto-ugyek/hatosagi-ugykorok/kozgyogyellatas

 

Rólunk mondták

 

"Köszönet és hála neked Bernadett, hogy segítettél édesapám arcára mosolyt csalni!" (Lívia)


"Köszönjük Bernadett, amit Boginak segített." (Nikoletta)


"Nos, mi akkor találkoztunk Dettivel, amikor betegemelőt kerestem egy csoportban. Azóta már szinte családtagnak számít" (Erzsébet)


"Köszönöm drága Dettikém, és mindazoknak, akik ebben segítettek, hogy ki tudok mozdulni 5 év után, és ez nélkületek nem ment volna. Detti egy csodálatos ember, bízzatok benne, nekem nagyon sokat segített és segít is még most is, bizalommal forduljatok hozzá!" (Netti)


"Mi is imádjuk Bernadettet!" (Katalin)


" Én már kaptam hasznos segítséget Nagy Bernadettől" (János)


"Én is sokszor, nagyon örülök, hogy megismertem, borzasztóan aranyos, kedves, türelmes volt velünk! Ajánlom minden rászorulónak!" (Katalin)


Kapcsolat:

Nagy Bernadett E.V.

Levelezési cím: 1162 Budapest Simándi utca 40.

Telefon: +36 20 383 8359

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyilvántartási szám: 53873109

Adószám: 69917961-1-42

Bankszámla szám: 10702301-80067851-51100002

© 2020 Vidett All Rights Reserved. Designed By Nagy Viktor & Nagy Bernadett