A Vidett Reha Solutoins weboldal is mint a legtöbb online oldal sütiket használ annak érdekében, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. Az elfogadom gombra kattintva  Ön ezt elfogadja.

A gyermekek segédeszközökkel való ellátása különösen felelősségteljes, kiemelt figyelmet igénylő feladat.


- Ismerni kell hozzá a gyermek általános egészségi állapotát, melyről elsősorban a pontos diagnózisokon, orvosi dokumentációkon keresztül informálódunk.


- Alaposan meg kell ismerni a gyermek lakókörnyezetét, és életének egyéb színtereit is (pl. óvoda, iskola, fejlesztő vagy terápiás központ stb.).


- Fontos tudni, hogy
        a) milyen segédeszközöket használt már a gyermek,
        b)  ezekről milyenek a tapasztalatok,
        c) hogyan alakul a meglévő segédeszközök kihordási ideje, és
        d) mi az aktuális probléma, ill. a fejlődés mely szakaszában tart a gyermek.


Ezen kérdéseket elsősorban a szülővel beszéljük át, de szükség szerint a gyermek orvosi ellátásában, ill. fejlesztésében résztvevő szakembereket is felkeressük.

Abban az esetben, ha a gyermek friss diagnózissal rendelkezik, és a fejlesztő tevékenység még nem kezdődött el, különösen fontos, hogy az alkalmazni kívánt segédeszközök megválasztása hosszú távra, előre megtervezett módon történjen. Ha mindezekre a kérdésekre nem fordítunk kellő figyelmet, akkor nagyon megnehezíthetjük, sőt, akár évekre korlátozhatjuk is egy gyermek megfelelő gyógyászati segédeszközökkel való ellátását.

Gyógyászati segédeszköz használatának szükségességét általában a gyermeket kezelő szakorvos veti fel először. Mivel a NEAK hivatalos támogatotti listáján több ezer segédeszköz szerepel, ezért az orvosok természetesen elsősorban ezekkel az eszközökkel igyekeznek ellátni a pácienseiket. A NEAK hivatalos támogatotti listája nyilvános, mindenki számára elérhető: http://sejk.oep.hu/. Érdemes tanulmányozni, mert minden információt tartalmaz a segédeszközökről (a felírás szabályaitól a forgalmazási adatokon át a használati útmutatóig), így akár a szülők is rátalálhatnak olyan segédeszközre, melyet hasznosnak találnak gyermekük számára.

A szakorvoson kívül gyakran a fejlesztésben résztvevő szakemberek is javasolnak a gyermek számára megfelelő gyógyászati segédeszközt. A fejlesztő tevékenységek során olyan speciális eszközökkel is találkoznak a gyerekek, amelyek a NEAK támogatotti listáján nem szerepelnek. Ezek közül jó néhány azonban NEAK egyedi ártámogatással mégis elérhetővé válhat a családok számára, és ezt a lehetőséget érdemes is kihasználni, ha egy otthoni körülmények között is jól alkalmazható segédeszközről van szó.

A legtöbb információt összességében mégis az internet segítségével érhetjük el. Használjuk az internetes keresőoldalakat, a cégek, vállalatok weboldalait, és természetesen a facebook oldalt is. A közösségi portálon egyre több csoport szerveződik, melyekhez azok a szülők csatlakozhatnak, akik a csoport leírásában meghatározott problémákkal küzdenek. Rengeteg tapasztalatot, ötletet, javaslatot kaphatunk ezekben a kisközösségekben, de emellett alakulnak igaz barátságok is, és amikor arra van szükség, hihetetlen erővel képesek a csoportok tagjai lelkileg is támogatni egymást.

Ha már körvonalazódott, hogy a gyermeknek milyen gyógyászati segédeszközökre van szüksége, akkor a következő lépés az eszközök kipróbálása. Ez történhet a szakorvos közreműködésével (pl. ha az ellátóhely rendelkezik próbaeszközökkel), vagy az intézményben, fejlesztő- vagy terápiás központban, ahová a gyermek jár, illetve megbízható segédeszköz forgalmazó által. Leginkább ez utóbbi lehetőséget ajánlom minden család számára. A Vidett Reha Solutions egy márkafüggetlen segédeszköz forgalmazó, közvetítő vállalkozás, mely Magyarország egész területén biztosítja a segédeszközök kipróbálásának lehetőségét, igény szerint a gyermek lakóhelyén, intézményben, vagy a szakorvosi rendelésen is. A próba elengedhetetlenül fontos, mielőtt a szakorvos segédeszközt ír fel. Ez elsősorban a hallókészülékes ellátás és a mozgásrehabilitációs ellátás szakterületeire érvényes.


Az egyedi méretvétel alapján készült segédeszközöknél a sorrend fordítva van, ott először a szakorvos felírja a megfelelő eszközt, majd a szakember a méretvételt követően szükség szerint egy vagy több alkalommal is próbáltatja a készülő segédeszközt a gyermekkel.

 

Az elkészült eszköz csak akkor adható át (és vehető át), ha az tökéletesen működik, a beállítások megfelelőek, és a helyes használat betanítása is megtörtént.

Vállalkozásom, a Vidett Reha Solutions olyan stabil, megbízható cégekkel együttműködő vállalkozás, melynek partnerkapcsolatai több mint tíz év tapasztalatainak letisztult eredménye. Partnereimmel közösen meghatározott irányelvek és az ellátásokra vonatkozó szigorú szabályrendszer szerint dolgozunk együtt A partnercégekkel való együttműködés az ügyfeleim számára kettős kontrollt biztosít, mivel jómagam kapcsolatban állok az ügyféllel és az ellátásban résztvevő cégekkel is. Így két irányból értesülök az ellátás menetéről, mely tovább fokozza és biztosítja a hozzám forduló ügyfelek gördülékeny és tökéletes ellátását. Partnercégeim munkájáért felelősséget és garanciát vállalok.Várom minden kedves régi és új ügyfelem megkeresését


          - hallókészülék-ellátás
          - egyedi méretvétel alapján készített ortézis-ellátás
          - méretsorozatos gyógyászati segédeszköz-ellátás
          - gyógycipő készítés
          - gyermekkocsi (babakocsi) és kerekesszék-ellátás
          - NEAK egyedi engedélyes segédeszköz-ellátás (ültető, állító, járássegítő eszközök) esetén

 

Rólunk mondták

 

"Köszönet és hála neked Bernadett, hogy segítettél édesapám arcára mosolyt csalni!" (Lívia)


"Köszönjük Bernadett, amit Boginak segített." (Nikoletta)


"Nos, mi akkor találkoztunk Dettivel, amikor betegemelőt kerestem egy csoportban. Azóta már szinte családtagnak számít" (Erzsébet)


"Köszönöm drága Dettikém, és mindazoknak, akik ebben segítettek, hogy ki tudok mozdulni 5 év után, és ez nélkületek nem ment volna. Detti egy csodálatos ember, bízzatok benne, nekem nagyon sokat segített és segít is még most is, bizalommal forduljatok hozzá!" (Netti)


"Mi is imádjuk Bernadettet!" (Katalin)


" Én már kaptam hasznos segítséget Nagy Bernadettől" (János)


"Én is sokszor, nagyon örülök, hogy megismertem, borzasztóan aranyos, kedves, türelmes volt velünk! Ajánlom minden rászorulónak!" (Katalin)


Kapcsolat:

Nagy Bernadett E.V.

Levelezési cím: 1162 Budapest Simándi utca 40.

Telefon: +36 20 383 8359

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyilvántartási szám: 53873109

Adószám: 69917961-1-42

Bankszámla szám: 10702301-80067851-51100002

© 2020 Vidett All Rights Reserved. Designed By Nagy Viktor & Nagy Bernadett